Bebis som barn, som tonåring som vuxen, alla ska ha en mobiltelefon

Nya tider medför alltid nya problem. Varje generation tittar alltid på generationen som kommer därefter och påpekar alltid hur saker och ting var annorlunda på deras tid. ”Sitter ni uppe till kl 22? När vi var i er ålder la vi oss till sängs kl 19!”

Mobiltelefonerna är inget undantag här, utan kanske det bästa exemplet på fenomenet. ”Har du en iPhone? I din ålder fick jag inte ens låna mina föräldrars telefoner!”

Idag ska alla ha en mobiltelefon. Barn som bebis, tonåring som vuxen. Man kan inte ignorera problemet utan det är nya tider, alla har en telefon och det gör verkligen barnet mycket att få ha en mobiltelefon. Deras vänner har mobiltelefoner och är ens egna barn utan hamnar de utanför—de har inget själva de kan visa upp och har inget själva som de kan leka med.

Man bör köpa barnet en mobiltelefon. Dock så bör man sätta många begränsningar. Dessa begränsningar bör hämma åtkomsten åt olika delar i telefonen för barnet och begränsa dem till en viss del av utbudet som kan hittas i mobiltelefonen.

Ett exempel här är att begränsa internetåtkomsten. Även apparna barnet kan se på mobilens appbutiker och även antalet timmar barnet kan använda mobiltelefonen. Således behöver de tänka på att inte använda telefonen för mycket för att på så vis undvika att förbruka alla användartimmar de har tillgång till med mobiltelefonen.

Apple gör ett oerhört bra jobb här.

Man kan idag köpa den senaste iPhone-modellen åt sitt barn och vara säker på att barnet egentligen får en iPod. För barnet kommer de att känna som att de äntligen har fått den apparat som alla andra har, till och med vuxna, men de har inte tillgång till alla telefonens funktioner—och de funktionerna vet de inte ens om, så det skadar dem inte heller på det sättet utan barnet kommer använda telefonen till dess fulla kapacitet, och denna kapacitet hämmas med begränsningarna som man som vuxen kan sätta och välja att lyfta bort utan problem.

Det finns idag även mobilabonnemang för barn som gör ett oerhört bra jobb i att sätta olika begränsningar och restriktioner på barnets användning utav mobiltelefonen. Till exempel så kan mobilabonnemanget begränsa antalet surftider och telefontimmar så de inte kan ringa hur de vill och bekosta sig själva en massa telefonsamtal och surftimmar.

Mobilabonnemanget tillsammans med telefonen kan också sätta begränsningar i vem som kan ringa barnet. Man köper en mobiltelefon åt barnet och detta innebär att vem som helst kan ringa barnet om de har deras nummer och detta vill man naturligtvis inte. Vem som helst ska inte kunna ringa barnet och säga vad som helst till dem i telefon. Farorna som detta medför är oerhört stora. Därför kan man välja att endast tillåta samtal från de kontakter som barnet har i deras telefonkatalog. Detta betyder att ingen som barnet inte redan har numret till kan ringa dem. Man kan även välja att ge sig själv som förälder tillgång till barnets telefonkatalog och välja att bli notifierad om ett nytt nummer läggs till i denna. Så fort barnet lägger till ett nytt nummer och således öppnar eventuella dörrar för utomstående att ringa till dem så får man en notis och kan gå igenom det, se vem numret tillhör och ta handling enligt det.

Oftast är det ingen fara och man bör inte vara paranoid som förälder. Man köper inte telefonen för att orsaka sig stress utan man bör vara medveten om att man har kontroll och ytterligare kontroll är fullt tillgängligt för en. Därefter bör man ge barnet frihet och hålla ett öga på saker och till så att inget utanför det normala sker.

För mer information om hur man kan anpassa en telefon för barn så finns det många hemsidor som täcker detta ämne på Google. Apple är även mästare på detta, så för mer information kan man helt enkelt besöka närmaste Apple butik och fråga ytterligare frågor man må ha om hur man bäst kan anpassa telefonen för barn och användning av den av barn.